söndag 12 augusti 2012

Ett besök i badhuset


Inomhusbad när inte värmen är tillräcklig utomhus.


Vår tjej älskar vatten. Hon har gick babysim från tre månader upp till ett år. Sen har vi visserligen bara badat på solsemester, i badbalja, i utomhusbassäng och i badhuset. Men det märks att hon gillar vatten. När vi besökte "vårt" badhus i veckan utbrast Lilly i ett högt tjut när hon förstod att vi skulle bada i den stora bassängen. I den bassängen som har "strandkant" och en vågmaskin. Vågorna var lite för stora för denna lilla storasyster, så då stod vi vid kanten och tittade. När vågorna lugnade sig var hon snabb ut i vattnet. När sedan det även spelades bra musik drog hon sig inte för ett dansnummer vid strandkanten. Det är verkligen underbart att ta med sina barn på sånt som gör dom sådär innerligt glada. Det smittar och man själv blir lycklig i hela kroppen.

Efter en timmes bad frös hon så hon skakade. Det går fort på slutet från att ha jättekul till att inte alls orka mer. Då är det mysigt att krypa i badrocken att värma sig.  Energi går det åt, det var bäst att få i henne lite smoothie för att orka hem till lunch och sovstund. Med badrocken på sörplade hon i sig Ellas Kitchen smoothie och petade samtidigt bort ludd från badrocken.

Armkuddarna kallas Cherek-ringar och är verkligen superbra. Vi köpte dom på simsällskapet när vi gick babysimkurs och Lilly gillade dom redan som bebis. Barnen kan röra sig fritt med dessa ringar på, inte undra på att de gillas. Läs mer här om du är intresserad. Ett annat badtips är badskorna med undersida i gummi. Bra både som halkskydd i badhus men även som solskydd på stranden. Skorna är från Imse Vimse och du kan hitta dom här.

2 kommentarer:

  1. men det här med att sjön suger alltså... herre!
    vår familj kommer alltid hem med glupande aptit efter några timmar i badhuset. bra med smoothie!
    kram

    SvaraRadera
  2. Halkade hit via Instagram :-) Bästa simpuffarna ni har, vi har dem åt vår tjej också och de är verkligen en trygghet! Visst är det härligt med barn som trivs i vatten...

    // Karikulla

    SvaraRadera