torsdag 23 augusti 2012

Efter tre dagar

Mina sjuklingar. En snuvig tjej och en son med irriterat öga (Filtret gjorde att ögat ser lite rödare ut än vad det är. )


Sommarlovet är som sagt över. Det märks på flera sätt. Efter tre dagar på förskolan har vi åter igen sjukstuga. Som om barnen inte fick nog av tre månaders hosta och snuva i våras. Veckan som startade så bra, som solsken. Idag har vi både sjukstuga och regn här. Vilken natt. Ledsna barn.  Som tur var åtminstone växelvis. Man räcker inte till mer än så när man är ensam med barnen.

Lilly vaknade kl 22:15 ledsen av drömmar och det gick inte att trösta henne förrän efter 45 minuter då jag erbjöd henne att sova hos mig. Det tog nog till midnatt innan hon somnade ordentligt. Vid halv tre - tre ville Valter ha mat. Efter det började Lilly prata i sömnen och säga "ont" lite varstans. Vid halv sex blev Valter ledsen och otröstlig. Efter en stund är man glad att man kan erbjuda lite mat... det hjälpte en stund. Direkt när han ätit färdigt säger Lilly att hennes blöja läcker. Klockan var sex och vi gick upp för att byta blöja på henne. Valter var fortfarande ledsen så han fick också en ny blöja. Men det hjälpte inte. Lilly låg och snurrade i sängen. Valter ledsen. Mera bröst. Klockan sju slocknade han. Då ville Lilly gå upp.

Då är barnprogram bra. Jag halvsov på soffan och hon kollade på film. Så har vi gjort till och från hela dagen. Gissa om jag längtar till maken kommer hem... Jag är verkligen imponerad av ensamstående och även föräldrar som kanske under hela arbetsveckan är ensam med flera barn.

6 kommentarer:

  1. Ja man måste verkligen beundra ensamstående föräldrar. Hur får dom det att gå ihop?
    Här vabbas det oxå, efter tre dagar på förskolan...
    Krya på dom små!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hoppas att ni kryar på er snabbt!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Fy vad jobbigt! Det är ju nåt med svenska förskolor, har aldrig hört om så många sjuka barn i andra länder! Hoppas de kryar på sig snart!

    SvaraRadera
  4. Men vad jobbigt det lät! Krya på er!
    Kram Helena

    SvaraRadera