Aubergineklyftor. Auberginekräm.
Någon trodde det var klyftor av päron. Någon äpple. Det är aubergine. Som ska bli auberginekräm. Detta var en av såserna till de grekiska järparna i veckans "Linas matkasse". Jag måste säga att den ser lite tråkig ut, men god var den. Och enkel att göra. Som utlovat kommer här receptet.
Skär 1 aubergine i 8 klyftor på längden och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och stek i ugnen i 20 minuter. När auberginen är klar, skrapa loss köttet från skalet och mixa med en stavmixer i en bunke. Pressa ned 1 vitlöksklyfta och tillsätt 1 msk olja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk flytande honung, 2 krm salt, 2 krm svartpeppar.
Den ska jag prova! :)
SvaraRaderaÅH det lät riktigt gott, tack för receptet:)
SvaraRaderaKram
www.ilovemylaptop.se
SvaraRaderaHej,
Vi på ilovemylaptop har snygga laptopfodral i neopren och läder. Ta gärna en titt och se om det är något du gillar!
Mvh Gunnar