torsdag 23 augusti 2012

Auberginekräm



Aubergineklyftor. Auberginekräm.



Någon trodde det var klyftor av päron. Någon äpple. Det är aubergine. Som ska bli auberginekräm. Detta var en av såserna till de grekiska järparna i veckans "Linas matkasse". Jag måste säga att den ser lite tråkig ut, men god var den. Och enkel att göra. Som utlovat kommer här receptet.

Skär 1 aubergine i 8 klyftor på längden och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och stek i ugnen i 20 minuter. När auberginen är klar, skrapa loss köttet från skalet och mixa med en stavmixer i en bunke. Pressa ned 1 vitlöksklyfta och tillsätt 1 msk olja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk flytande honung, 2 krm salt, 2 krm svartpeppar.


3 kommentarer:

  1. ÅH det lät riktigt gott, tack för receptet:)

    Kram

    SvaraRadera
  2. seoceef@gmail.com2012-10-14 18:43

    www.ilovemylaptop.se

    Hej,

    Vi på ilovemylaptop har snygga laptopfodral i neopren och läder. Ta gärna en titt och se om det är något du gillar!

    Mvh Gunnar

    SvaraRadera