söndag 12 augusti 2012

Amors pil



 Träffad av amors pil.


Visst är det sött när bebisarna lägger armarna som om de ska skjuta iväg en pil. Vrider de huvudet åt andra hållet följer armarna också med åt andra hållet. Jag minns inte vad detta fenomen kallas eller hur länge det kvarstår. Visst är det fascinerande med bebisarnas utveckling. Amor. Amor.

9 kommentarer:

  1. Det händer så mycket och fort med dom små. Ta vara på det och njut.
    Ha en skön söndag! Anita

    SvaraRadera
  2. Coolt! Det där har jag aldrig tänkt på.

    SvaraRadera
  3. Så sött!

    Den där bodyn har Alfred också, gillar hur den liksom går ner över blöjan!

    SvaraRadera
  4. Hej! Hur gick det med bilderna i blogger sedan. Hur löste du det? Antar att jag också kommer hanna i det dilemmat förr eller senare! Gulligt fenomen med pilbågskjutaren, det har jag aldrig hört talas om förut.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag fick tips av llillau på instagram att radera sådana bilder som faktiskt inte ligger till något inlägg på bloggen. Det gör man i Picasa webbalbum och du han se det genom att de bilderna har mycket färre visningar än dina andra bilder. Ofta bara 1. Det betyder att du lagt upp den och sen tagit bort den och kanske lagt upp den igen, eller någon annan bild. Hur som helst så ligger den första kvar också. Därför kan man rensa. Jag trixar lite innan jag är nöjd ibland, så alla bilder som har sådär 1-10 visningar är det bara jag som grejjat med. Dessa tog jag alltså bort. Har bara rensat en bråkdel än men säkerligen tagit bort 30-50 bilder redan. Man kan ju börja så ialla fall. När det sen blir fyllt ändå får man helt enkelt köpa mer utrymme.

      Nåt som är bra att ta för vana är att rensa bilder allteftersom man gör nya inlägg. Alltså om det blir en "skräpbild" så tar man bort den direkt. Det är mitt nya :)


      Kram Linda

      Radera
  5. Okej va bra! Jag kollade på picasa igår, men då tyxkte jag det var så svårt att veta så några bilder försvann från böoggen... Nu fick jag ett bra tips från sig med visningarna!
    Tack!!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej tänkte berätta om posen lillen har. Det är en nyföddhetsreflex att ligga så, på samma sätt som gripreflexen och den som får båda armarna att snabbt korsas vid fara(högt ljud eller annat som kan skrämma bebis)och gåreflexen.

    Nu skulle jag aldrig jämföra din lille med en chimpans men de har exakt samma nyföddhetsreflexer som ett människobarn.

    Må så gott
    //Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar! Visst är det fascinerande med nyföddhetsreflexer, visst dock inte att chimpanser har samma :) De kollar ju dessa reflexer på BVC och det var vår barnsköterska som berättade om denna reflex för mig. Vad jag inte minns är vad den kallas, vet du?

      Radera
    2. Nu blev jag nyfiken och googlade lite. Hittade att den heter "Symmetrisk tonisk nackreflex". Tack för du fick mig nyfiken ;)

      Radera