fredag 15 juni 2012

Sverigemössa och första pinnglassen


Blått och gult, dagen till ära. Heja Sverige.


Idag har pappan i familjen varit pappaledig. På riktigt. Lilly som fått väckas halv åtta alla dagar i veckan vaknade idag redan halv sju och pappan klev raskt upp med sin dotter. Jag ammade Valter och sedan somnade han och jag om. Vid halv nio vaknade jag till och hörde Lilly och maken, mest Lilly, i nästa sekund var det helt tyst. Då åkte pappan med sin dotter på utflykt. Nöje för Lilly som gillar att åka och fixa ärenden (läs mest springa omkring i roliga gångar och även äta banan på Ica) och nytta för familjen att få inköp avklarade. När de kom hem igen vid halv tolv hade de köpt med sig lunch. Innan det hade de varit på förskolan och hämtat hem alla Lillys grejer, varit på Ica och handlat allt som stod i appen (denna), kollat rea i en herrbutik (blev dock inget inhandlat för maken eftersom Lilly tyckte det var väldans kul att springa bland provrummen och kläderna och även låtsasdricka kaffe i en kaffekopp hon hittade där), inhandlat en sverigemössa till Lilly (inför kvällens match), varit blomsteraffären för att köpa blomma till mamman med det blev inget för allt gick i studentens tecken (men visst var tanken gullig) och varit och gjort ytterligare tråkinköp. Ni vet, typ att köpa blöjpåsar till blöjhinken. Svindyrt och urtrist. Detta kallar jag att ta hand om sin familj. På riktigt.

Efter att hela familjen vilat samtidigt som Lillys sovpass gick vi till lekparken. Det kändes verkligen kul att hela familjen kunde gå tillsammans idag. På väg till lekparken blev mamman sugen på en glass. Kunde ju inte bara köpa en till mig själv, så idag blev det premiär för pinn-glass för Lilly. Efter några minuter sa hon "äcker" (= räcker).


 Lilly kan verkligen gunga hur länge som helst. Idag var det också kul att springa på skateboard-rampen en stund men det finns nog inget som slår att gunga. "Unga" som hon säger.


Stora ögon på glassen, fingret kommer fram och hon väntar på sin glass, Oj får jag den verkligen tänker hon nog, såklart hon ska fira första dagen på sommarlovet med en glass.




Hm... hur smakar choklad egentligen, uuu...vad kallt det var, men ganska gott är det nog, men efter att ätit av översta toppen så var det tillräckligt. Då sa Lilly "äcker" (= räcker). 



 Hemma igen och vila i trädgården.  

9 kommentarer:

  1. Har helt missat det tipset. Ska utan tvekan alldeles omedelbart ladda ner den appen. Vilken grej. Och vilken söt mössa :)

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Lily är så SÖT!! En liten tuffing i Sverigehatten! Men snyft, de avslutade iallafall med flaggan i topp till skillnad mot Ukrainamatchen! KRAM Anna

    SvaraRadera
  3. Vad söt hon är lilla (stora) Lilly.
    Vilken mysig dag ni haft. Så skönt att kunna vara två vuxna till två barn. Lyx!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är underbart att vara hemma båda två på fredagar. Vi har gjort så eftersom Lilly inte gått på förskola på fredagar. Däremot var ju J bara hemma en vecka med Valter när han föddes men i gengäld får jag "kortare" veckor. Skönt.

      Känner du igen kavajen/jackan?? Såklart :) Den passar så bra!

      Kram Linda

      Radera
  4. Man riktigt ser förväntan i hennes ögon på tredje bilden fr vä. Jättefina bilder på världens sötaste Lilly som vanligt. Kram

    SvaraRadera
  5. Underbar dotter du har, sååå söt. Har det regnigt här på landet så den där appen ska jag genast ladda ner. Tack!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Sötnosen, underbara bilder :) kramar Diana

    SvaraRadera
  7. Vilka härlig dag ni haft! Och vilken omtänksam man du har.
    Kram

    SvaraRadera
  8. VIlken underbar dag! Så mysigt när hela familjen är tillsammans och mår bra. Ni verkar ta så bra hand om varandra, sånt gör mig glad. :) Kram /Nellie

    SvaraRadera