lördag 2 juni 2012

Randiga syskon


Stolt storasyster med lillebror i knät för första gången.


Storasyster var stolt idag när hon fick sitta en stund med lillebror i knäet. Lilly gillar verkligen sin bror. Varje morgon är hon noga med att gå och säga "hej hej" till honom, likaså när hon eller han kommer hem ska hon hälsa på honom. Så fort han gör ett pip ifrån sig säger Lilly "napp" och menar att han borde få nappen. Ibland ger hon mig nappen för att hon tycker vi ska ge honom den. När han gråter kommer hon och säger "essen" (=ledsen). När lillebror ligger på skötbordet och Lilly står bredvid på toalettstolen vill hon gärna hålla honom i handen. När jag ammat Valter och ska rapa honom hjälper Lilly gärna till och puffa honom i rumpan, sedan fnissar hon när han rapar. Idag när Lilly fick sitta med honom i knäet för första gången var hon väldans stolt. Det kanske syns.

Och kanske längtade storasyster extra efter lillebror idag för Valter fick besöka barnakuten i natt/morse igen. Det var ju inte längesen vi var där men ändå har han fått en ny förkylning igen. Alltså, jag tror inte det gått en hel vecka sedan Lilly började på förskolan som hon klarat sig helt från nya basiller. Det är kämpigt för henne att behöva dras med dessa basiller och inte mindre kämpigt blir det för en fem veckors bebis som har näsgångar små som jag vet inte vad. Läkaren på barnakuten sa att detta verkade vara en vanlig "bonna-förkylning" och gav honom en ok-stämpel i rumpan att åka hem igen. Ingen öroninflammation, lungorna lät bra och syresättningen var bra. Men visst blir man rädd när de små är så täppta att de får kämpa med andningen.



Snälla, låt mig sova ikapp nu säger Valter.


Mina två killar slappar/sover nu gott i soffan och jag hoppas att lillebror får sova lugnare i natt.




Lillebror har fått mjuka sköna kläder som matchar Lillys klänning.

11 kommentarer:

  1. Dessa söta barn! Idag har vi haft besök av två små släktingar på 3år och 6mån. Helt underbara små varelser. Men tyvärr är deras föräldrar på väg att skiljas. Jag blir så ledsen för barnens skull.
    Hoppas det kommer lite sol imorgon! Då blir det trädgårdsarbete. Kram Anita

    SvaraRadera
  2. Usch jobbigt med alla baciller. Mina trillingar är förkylda igen jobbigt för det blir inte många timmars sömn. Snart blir det väl sommar och då minskar förhoppningsvis alla baciller. Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Så fint med randigt! De är sååå fina dina barn! <3
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Så söta barnen är! Underbara. Och visst blir man helt varm i hjärtat över storasyskonens ömhetsbevis. Hoppas det varar.

    Nä fy för förkylningar, i synnerhet på de små som är så hjälplösa. Har funderat lite på det där med dagis och bacillerna... Nästan så att man inte vill skicka iväg lilleman nu i början men det blir väl bättre och bättre med alla infektioner nu framåt sommaren.

    Sköt om er!
    Kramar.

    SvaraRadera
  5. Vilka små rara sötnosar de är tillsammans!

    SvaraRadera
  6. Åh, så söta tillsammans, blir så bebissugen men 3 får nog räcka :) kram Diana

    SvaraRadera
  7. Så fina syskonbilder <3 nu längtar jag sååå mycket!!
    Hoppas Ellen tar det lika bra som Lilly gjort!

    SvaraRadera
  8. Så otroligt fina barn du har men usch och fy för alla baciller som drabbar dem:(

    Hoppas verkligen att ni kryar på er snart!
    Kram Lina

    SvaraRadera
  9. Visst ser hon stolt ut, så gulligt! Och vad fina de är i sina matchande kläder. :) Kram /Nellie

    SvaraRadera
  10. Gullungar! Så fint dom matchar varandra! Elton har exakt dom kläderna som Valter har! :)

    Kramar

    SvaraRadera
  11. Hej Valter, vilket fint namn du fått, och vilka fina bilder din mamma bjussar på!
    Gud, det går verkligen att förköpa sig på Polarn...var på stan idag men gick faktiskt inte ens in där, haha, för jag ville inte riskera att slösa pengar ;)

    Lo är precis likadan mot Totte, snäll & stolt! Det värmer i mammahjärtat :-)

    SvaraRadera