torsdag 24 maj 2012

Svart skönhet

 Ett smakprov av dagens plantering.


Tänk att sjukdagar även kan föra något gott med sig. När maken ändå legat hemma på soffan och kryat på sig har han kunnat ha lillebror hemma medan jag kunnat åka några ärenden ensam. Dels går det ju snabbare att åka själv men ibland är det också skönt att uträtta några ärenden ensam. Att gå i sin egen takt liksom. Att inhandla växter är något som jag helst gör i min egen takt. Utan barnstress. Mest beror det på att jag är så velig så jag behöver fokusera för att kunna bestämma mig. 

Efter att jag lämnat på förskolan idag åkte jag till Nyströms Trädgård där jag skulle hämta några nya växter som inte riktigt vill trivas hemma hos oss. De är så justa och byter ut dom gratis. Samtidigt passade jag på att inhandla lite fint till krukor som förgyller här och där. En riktig skönhet jag fick med mig hem var den här svarta petunian.

Jag är liksom lite "allergisk" mot färgade blommor. Egentligen gillar jag färg i massor men på blommor har jag helst vitt, grönt och silver. Dels är det för att det inte ska skära sig mot vårt tegelröda hus men för övrigt kan jag inte beskriva vad det är som gör att jag helst inte vill ha så mycket färg. Jag har dock upptäckt att jag gillar mörkröda växter som nästan slår lite i lila-svart. Typ den japanska lönnen, perukbusken och chokladblomman. Så vad kunde väl passa bättre än några svarta petunior på altanen ihop med lite tjusigt gräs och brokbladig murgröna. Två sådana här uppsättningar fick jag i jord idag och det piffade genast till altanen efter vintern.



Vackert gräs som vajar i vinden.



 Svart petunia.

2 kommentarer:

  1. Jag har alltid bara haft vita blommor. Men i år fick jag färgfnatt och har pelargonfrossat i ALLA färger som går att hitta. Kram Sahra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se där. Den vita fasen kanske är nåt man bara ska ta sig igen liksom innan man upptäcker färgens tjusning :)

      Radera