onsdag 9 maj 2012

Gossepojken två veckor

Lillebror två veckor gammal.


Idag är den namnlöse gossepojken två veckor gammal. Han mår gott och växer bra. Igår på BVC-besöket vägde han 4005 gram och hade vuxit med två centimeter på längden. Nu 54 cm lång. Hans födelsevikt var 3990 gram och sedan gick han ned till 3820 gr. Nu har han vänt uppåt igen med första vägningen på 3880 gr och gårdens vikt som var över 4 kilo.

Hans gulhet i huden och ögonen börjar försvinna. Han behövde aldrig läggas in för solning men vi fick ta blodprov två gånger för att kolla att värdena inte ökade. Nu har det i stort sett gått bort av sig självt.

Lillebror övar fortfarande på hur man "klämmer" med magen. På dagarna går det bättre och bättre men på nätterna när han har något som trycker på ligger han mest och grymtar istället för att klämma ut det. Så timmarna mellan 02 - 06 blir inte så mycket sömn för tillfället. Ingen skönhetssömn i alla fall.

Vi har redan hunnit märka att han är väldigt olik sin syster. Lilly ville äta/tutta cirka en timme åt gången, för att sedan vilja tutta igen efter en timme. Lillebror vill bara äta sådär var 3-5 timme. Lilly gillade att ligga upprätt på vårt bröst/axel. Lillebror vill hellre ligga på rygg eller i sidoläge. Lilly avskydde napp. Lillebror vill gärna ha nappen. Bröstvårtorna tackar för detta. Lilly sov ca en timme åt gången. Lillebror kan sova flera timmar i sträck vissa gånger på dagen. Ja, de är ju två individer. En kille och en tjej. En storasyster och en lillebror. Tur att de har sina egna personligheter. Det är ganska skoj att man redan såhär tidigt kan märka stora skillnader. Lillebror iklädd mysigaste dressen från Newbie by Kappahl.

12 kommentarer:

 1. Så fin. Vi har oxå två helt olika. Isidor känns lugnare men ändå skrikigare. Isolde va tuffare från start än Isidor.

  SvaraRadera
 2. Så fiiin!
  Våra barn är heeelt olika varandra! :)

  Ha en fortsatt bra dag!

  SvaraRadera
 3. Underbar!!! Njut av denna tid, den försvinner alldeles för fort.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Nelia och Noa är också helt olika varandra och det är jag glad över :-) Noa är lugnare och kan faktiskt ligga för sig själv några sekunder utan att bli vansinnig. Fast jag får bära båda två lika mycket. Noa somnar enklare och sover bättre och det är underbart :-) Visst är Lilly och Lillebror väldigt olka i utseendet också?! Mina barn ser jag ingen likhet i alls nästan.

  Men var har ni köpt den fina sandlådan? Jag vill också ha! Eller Nelia vill också ha :-D Måste köpa en likadan. Vad har ni för sand i lådan? Köpt var?
  Vi har ju snö än men det försvinner fort och då den är borta ska det finnas en sandlåda till Nelia.

  Ha det nu så fint!

  Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att det är nummer 2 som sover bättre iaf, vad hade man gjort annars :) Vår Lillebror sover också mycket bättre än Lilly. Även han kan som Noa ligga still och titta lite utan att bli vansinnig. Lilly hade väldigt svårt att komma till ro.
   Jo de är nog ganska olika till utseendet också även om jag ibland nästan tror att det är Lilly jag sitter med i knät. Men det är mest i det läget när han sover och ser ut som en fågelholk på munnen :) Annars har de nog olika ansiktsform (tror lillebror får min och lilly makens), tror de får olika form på ögonen också (lillebror makens och lilly mina även om lilly har makens färg). Även munnen är nog olik, tror lillebror får min mun och lilly har makens. Men det lustiga är att även om hon har makens skratt/leende så kan hon ha min min när hon exv är koncentrerad. Det är spännande det där med likheter och olikheter och hur en alldeles egen sammansättning blir till en ny person.

   Sandlådan är köpt på K-rauta. Kolla i översta kommentaren på sandlådeinlägget så finns där en länk till deras hemsida. På K-rauta fanns det även säckar som heter "sandlådesand", sådan sand har vi i. Vet inte riktigt hur många säckar eftesom det var pappis som köpte. Såklart Nelia ska ha en sandlåda! Idag har vi haft 15 grader och regn, sådär varmt och fuktigt i luften du vet som det är på sommaren. Kan knappt föreställa mig hur det skulle vara med snö nu. Hoppas det smälter snart hos er så ni kan gräva i sanden istället :)

   Hoppas Noa mår bra!
   Kram Linda

   Radera
 5. Underbara lillebror! :) så fin!
  Jag håller med, det är rätt häftigt att man märker så tidigt hur olika de faktiskt är! :)

  KRAM!

  SvaraRadera
 6. Fin han är. En riktig guldklimp. Visst är det kul med olikheterna. Vi kunde se tydliga skillnade på alla fyra. Redan i magen till och med. Kram

  SvaraRadera
 7. Visst är det roligt att syskon har olika egenskaper redan från början? Nu har jag ju bara ett barn, men jag har sett hos mina systrar att deras barn är helt olika varandra. Häftigt!

  SvaraRadera
 8. Åhh, blir bebissjuk, så fin han är kram Diana

  SvaraRadera
 9. Så söt han är och vad mysigt det ser ut! Tycker han ser ut som en liten Elis kanske?
  Kram Sofia och Lova

  SvaraRadera
 10. Så söt han är! Här var också barnen olika som bebisar, kan ju också delvis bero på att vi föräldrar har ett annat lugn och erfarenhet till barn nr två (och tre) än man hade till barn nr ett (?)...
  Hursomhelst längtar jag tills jag får mysa med den lille gossen!:)
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Gulle! Visst har Kappahl fina babykläder, gillar dem mycket. :) Kram /Nellie

  SvaraRadera