tisdag 15 maj 2012

289 gram tyngre och Me Too

Dagens gossepojk på 4294 gram och 54 cm. "Låne-body" från Me Too.


Idag har vi varit på BVC för vägning och mätning av Lillebror. Nu verkar gossepojken kommit underfund med hur man äter på riktigt. På en veckan hade han gått upp knappt 300 gram. Närmare bestämt från 4005 till 4294 gram. Vilket ger en viktuppgång på ca 40 gram om dagen den sista veckan.

Han är en riktig lurifax den här killen. Redan i magen fick han oss att tro att han var liten, men istället kom han ut med sina 3990 gram. De första dagarna går ju de flesta bebisar ned lite i vikt och likaså Lillebror gick ned till 3820 gram på dag 4. Sedan vände han sakta, sakta uppåt. Dag 9 vägde han 3880 gram. Inte mycket men ändå en viktuppgång. Dag 13 var han precis över 4 kilo och nu har han alltså ökat ännu mer med sina 41 gram om dagen den sista veckan. Nu verkar han veta hur mycket han behöver äta för att växa bra.

Längden idag var 54 cm. Jag är så fascinerad att de kan växa en hel centimeter på en ynka vecka. Det är ju inte klokt egentligen. Helt fantastiskt liksom. Och jag märker det på de små bebiskläderna som han redan vuxit ur. Jag laddade med nya kläder i storlek 50 dessa bodys kan han inte längre använda. Blir nästan lite lipig när jag tänker på detta. På ett sätt vill man ju såklart att de ska växa men på ett annat sätt känner man lite vemod över att inte ha de där små knytena kvar. För någon mer gång blir det inte. Säger jag nu i alla fall.


Lilla storasyster är sjuk.


På hemväg från förskolan stannade vi i lekparken. Det blev inte långvarigt för lilla storasyster orkade inte. Hon har ju varit trött ett par dagar och idag förstår jag varför. Hon har visserligen dragits med hosta en tid men idag har hon blivit galet snuvig dessutom. Senare på eftermiddagen kom också febern. Stackare. Hon är sådär trött att hon blir ledsen och gråter när det hänger snuva ända ner till hakan. Usch. Jag hoppas verkligen att hon ska kunna sova i natt. Det har gått lite si sådär under kvällen. Hon som annars alltid somnar ensam och sover gott och bäst ensam i sitt rum har ropat på oss några gånger under kvällen. Kanske får tjejen sova mellan oss i natt om det inte blir bättre. Man vill ju ha lite koll på dom små när dom är sjuka. Så imorgon blir först hela dagen då jag har båda barnen hemma ensam. Maken är på tjänsteresa och blir hämtad av tågtaxi reda 05:30. Hm, känner redan nu hur lååååång dagen kommer bli tills han kommer hem imorgon kväll. Det är väl med andra ord bäst att jag slutar skriva och går och lägger mig istället och laddar med sömn.

Måste bara tipsa om ett klädmärke som jag precis upptäckt. För visst är det härliga färger i bodyn som Lillebror har på sig idag. Våra vänner som kom med både mat, blöjtårta och converse, kom dessutom med en låda med lånekläder. Sånt tackar man ju inte nej till. Bodyn från Me Too blev jag riktigt förtjust i. Surfade runt och hittade dom faktiskt på Ellos av alla ställen. De har ju dessutom bra rabatter titt som tätt om någon skulle känna sig köpsugen.

10 kommentarer:

  1. Ja, de där första kläderna växer de verkligen ur raketfort. Det gäller att användad det som finns så mycket man kan och inte "spara" på vissa finare kläder. Jag minns att jag också tyckte att det var vemodigt att lägga undan eftersom.

    Stackars tös - hoppas hon kryar på sig. Och att ni får en bra dag idag trots förkylning.

    Ta hand om dig och kram.

    SvaraRadera
  2. Åh så stor:) De växer så de knakar! Jag längtar så efter vår lille skatt:)

    Ha en fin fin dag & krya på er!

    Kram Emma

    SvaraRadera
  3. En riktigt liten knubbis! Härligt!
    KRAM Anna

    SvaraRadera
  4. Hoppas lilltjejen kryar på sig snart!

    Om du är sugen på att vinna en massa gröt och välling från Semper får du gärna titta in hos mig och vara med i utlottningen!

    http://hannadidrikson.blogg.se/2012/may/vinn-valling-och-grot-fran-semper.html

    Hoppas du får en fin onsdag!

    SvaraRadera
  5. Me too gör även fina tjejkläder. Säljs på lite olika ställen här i Gbg, mycket mönster och färg. Jag gillar deras tunikor och klänningar och har haft en del till E. Krya på sig Storasyster!

    SvaraRadera
  6. Känner precis så varje gång jag rensar i hans lilla garderob!

    SvaraRadera
  7. Jag måste bara tala om att du har dom underbaraste små barn. Lilla storasyster ser ofta lite småblyg ut. Hon är så söt.
    Ha en skön helg! Anita

    SvaraRadera
  8. Men åhh så söt :) kram Diana

    SvaraRadera
  9. Vad härligt att det funkar med maten till lillebror! Det är ju en fantastisk viktökning. :) Själv har jag kämpat sedan dag ett med att amma och nu när donnan är 4 månader börjar jag trappa ner. Hade egentligen velat fortsätta ett tag till men det tar för mycket på krafterna i längden.

    Jag är fortfarande imponerad över hur mycket du bloggar, jag hinner inte ens med att läsa i takt med att du skriver, och jag är inte känd för att vara varken långsam eller lat... ;)

    Kram/Nellie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man kan ju inte kämpa så man blir helt slut av amningen, allt övrigt måste ju fungera också. Ibland är det nog klokt att bestämma sig för att trappa ned om det är kämpigt. Hoppas det går smidigt att trappa ned för dig.

      Fniss, det är nog det enda jag gör på kvällarna nu egentligen. När Lilly lagt sig kl sju och Lillebror somnat då sitter jag vid datorn. Det är det enda jag orkar. Och jag är inte direkt någon tv-människa heller så jag surfar/bloggar hellre.

      Kram Linda

      Radera