lördag 24 mars 2012

Före/efter: utomhusbelysning hos oss



Före. En ärgad kopparlampa från 1961.


Hos oss har det tagit tid att få upp ny utomhusbelysning men nu äntligen är den på plats. Lagom när vinterns mörka kvällar är över. När våren och ljus kvällar istället möter oss efter en arbetsdag. Med ljusa kvällar kommer ju också värmen. Och varma kvällar innebär sena kvällar utomhus. Så visst blir det fint med lite belysning till de varma sena sommarnätterna också. Och även om vi inte vill tänkta på det nu kommer ju en höst igen. Här bjuder jag på några sena kvällsbilder, både från dagens soltimmar och nattens svarta timmar.


Efter. Lampa A.01från Zero med glödlampa som har inbyggt skymningsrelä. På bilden är den tänd för första gången, då lyser den en stund innan den känner av att den ska släcka sig igen.



1960-tal kontra 2010-tal. Ni får gärna låta bli att titta på vår omålade grund...



Nya lampan matchar ringklockan bättre.



A.01 Zero fick även sitta på väggen på altanen. Att det behövdes en kabelränna för att kunna höja armaturen lite tycker jag inte stör. Och istället för en kabel liggande på marken finns nu några nya eluttag också. Kan vara praktiskt när man vill ställa några armaturer på altanen framöver.



Och såhär ser det ut i kvällsmörkret vid entrén och på altanen.

9 kommentarer:

  1. Hej!

    Nu har jag snurrat runt lite inne hos dig! Vilket fint hus/hem ni har. Här ska jag in och hämta inspiration när det blir dags för mig att flytta ur min eländes andrahandstvåa :)

    SvaraRadera
  2. Åh vilken fin belysning! Och va kul att se hur de blir i mörkret också. Jag skulle cokså vilja ha nytt när jag tänker efter.. Fast de är många priopunkter före tyvärr..

    SvaraRadera
  3. Jättefint, härligt sken på kvällen, kram

    SvaraRadera
  4. Tack så jätte mycket =) För dig är det inte alls lång tid kvar ser jag. Så mysigt. Kul att ha en till blogg man kan följa =)

    Snyggt det blev med lamporna!

    SvaraRadera
  5. Jättefint, ger ett härligt sken :) kram Diana

    SvaraRadera
  6. Skitfint! Dom var värda att vänta på ;-)
    Har ni fixat/gjutit er trappa själva? Den ser så himla fin ut!
    Vår trappa håller på att falla sönder så Martin planerar att bygga en form och gjuta den inom det närmsta. Verkar dock vara ett större projekt än vi trodde;-)
    Fin kväll till dig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och tack igen! :) Vad roligt att du lade märke till trappan också. Men såklart om ni är pågång så håller man ju ögonen öppna. Jo den är platsgjuten. Inte vi men hantverkare som gjort den här. Jag har nog ganska många foton på processen, kanske kunde bli ett före/efter-inlägg om det också om du är intresserad? Vi är verkligen hur nöjda som helst med trappan. Men det var lite fix att få till den som vi önskade först, men till slut så. Vi har lite färgpigment i betongen och sedan är den slipad efter gjutning. Det var inte meningen från början men jag är glad för det ändå eftersom jag gillar att stenarna kommer fram i betongen och ger lite mer liv åt den.

      Ha en fin kväll du med! Kram Linda

      Radera
  7. Tjusigt, tjusigt. Och något vi också funderar på att ordna hem hit. Men det bara förhalas och förhalas.... Sådana är vi :)

    SvaraRadera
  8. Riktigt fin utomhusbelysning! Huset blir bara snyggare o snyggare! :)

    SvaraRadera