lördag 18 februari 2012

Avslutet på fotokudden

Fotokudden som jag gillar men inte hemma hos oss.


Detta inlägg får nog bli slutet på följetongen fotokuddar. Jag har skrivit om denna typ av kuddar i många omgångar tidigare, bland annat här och här och här. Igår när jag hade Min dag gjorde jag slag i saken och köpte hem ett par. Jag är så förtjust i dessa sköööningar. Men, idag fick kuddarna från By Nord (Pine Forest i serien Landscape) ändå åka tillbaka till affären.

När jag visade maken dom igår tyckte han direkt att det blev bra. När han ser något bestämmer han sig omgående om han gillar eller ogillar. Jag däremot måste fundera och sova på saken gärna i flera omgångar. Idag när jag vaknade och gick upp och tittade i vardagsrummet kände jag hur irriterad jag blev. Irriterad över att jag gillar dom så mycket men att jag inte gillade dom lika mycket hemma hos oss. Så ska det ju inte vara med ett trevligt inköp, då ska man väl känna sig nöjd istället för kritisk. Jag tog det som ett tecken och åkte tillbaka med dom.

Ni kanske undrar vad jag menar med att jag gillar kudden men inte hos oss. Jo såhär. Dels tycker jag att det kritvita i kudden gör att soffan sker lite skitig ut och dels tycker jag att kudden konkurrerar för mycket med övriga detaljer i rummet. Till exempel tavlan som ni ser på väggen bakom soffan (just den tavlan var ändå den som fungerar bäst ihop med fototrycket). Jag tycker mönstret i tapeten konkurrerar och jag vet att jag kommer hitta fler saker i rummet som jag inte tycker fungerar ihop med kuddens fototryck. Att se dessa detaljer tävla sådär om vem som ska vinna gör mig orolig i magen och irriterad liksom, och så vill jag inte känna mig varje gång jag är i varagsrummet.

Men jag lovade ändå att visa er kuddarna, här får ni en enkel bild. Ni var ju så gulliga och erbjöd er hjälp om jag vågade. Jag är faktiskt mycket tacksam över att ni hjälper mig då och då. Så låt mig nu höra, gjorde jag rätt som lämnade tillbaka fotokuddarna eller ska jag ångra mig och behöver överväga saken igen. Hm... det brukar ofta sluta med att maken får rätt.

4 kommentarer:

  1. Den är definitivt snygg i din soffa. Det är svårt när jag inte ser hela rummet. Jag kan hålla med om att den konkurrerar med tavlan men jag ser inte att det vita i kudden gör soffan smutsigare eller vad du skrev. Det är nog fotoåtergivningen. Jag tror på känsla o intuition. Du ska lita på din känsla att den inte känns helt rätt. Kudden kanske skulle passa i ett annat rum. Arbetsrum, tvrum, bibliotek. Jag tror du har gjort rätt. Kram

    SvaraRadera
  2. Kudden är jättefin men jag kan nog hålla med om av bilden att dömma att den inte passar helt. Kanske om soffan varit svart att den då hade passat bättre? Fast som Sahra skriver svårt när man inte ser hela rummet. Inte helt lätt det där med inredning! :)

    SvaraRadera
  3. Du gjorde absolut rätt. Magkänslan är det som styr mig också! Känner du så, så är det helt rätt. Även om någon annan hade tyckt att det funkar hemma hos er. Väldigt enkelt. Egentligen. (Men här har du en som ligger på världstoppen i velighet, så jag låter betydligt säkrare när jag skriver till dig än vad jag egentligen brukar vara här hemma) :)
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Jag fungerar precis likadant! :) Känner man den minst tvekan så bör man gå på den känslan, du vet hur det var med mig och mattan. ;) Är så glad att jag åkte tillbaka med den!

    Hoppas helgen varit toppen!

    Kram kram

    SvaraRadera