lördag 25 februari 2012

En fin lördag

Det blev en solig och fin lördag. Den första dagen med riktiga vårkänningar skulle jag vilja påstå. Vi bytte vineroverallen mot skaloverallen. Den skaloverallen som fick övervintra p.g.a. att den var galet för stor i början på vintern visade nu sig passa utmärkt. Perfekt till blöta och geggiga dagar på förskolan framöver. Vi bytte vinterkängorna mot allväderstövlarna. Till dom som jag vann på Tradera inför hösten men som också var galet stora. Desto gladare blir man när det kommer till anävndning nu. Tjockemössan mot mellanmössan. Fodrade vantarna mot fleecevantarna. Ja ni förstår. Vår alltså. Lilly trivdes. Det syns nog på bilderna nedan.

Innan vi gick ut hann vi förutom frukost och morgonmys framför tv:n även leka med lera.Vi hann knappt äta klart frukosten innan lilla damen ville leka. Hon börjar ju bli van vid att den ena leken avlöser den andra nu när hon går på förskolan. Och tänk att damen skulle behöva börja förskolan innan mamman skulle komma på att det är roligt även för en ettochetthalvåring att leka med lera. Att pärla är något som jag också sett henne göra på förskolan och det hade jag verkligen inte kunnat tro att hon redan skulle kunna eller vara road av. Stora pärlor och piprensare, hur kul som helst.

Här får ni några glimtar från vår lördag.


Snuvig tjej och fortfarande lite morgontrötta ögon. Men att leka med lera är väldigt populärt.



 Vårdressen på. Bus och skratt i solen.



Att gömma sig och leka tittut mellan de tre enarna än en favorit i trädgården.




Här bakom altanräcket kan man också gömma sig och sedan rusa fram och säga "Tittut!"



 Efter lunch, sovstund och sen en lekstund med farmor vill Lilly gärna slappa med en bok i soffan för att samla lite nya krafter.



Krafter till att laga mat. Självklart vill lilla damen vara med och göra precis som vi gör när vi lagar mat. Här blaskas det med vatten från den lilla Rosti-burken till hennes lilla wokpanna.



Tröjan blev aningens blöt. Lika bra att ta av alla kläderna. Det ser ändå ut som hon ska diska hela sig själv.




Lilly inspekterar kläderna som farmor hade med sig till Lilly idag. Hur fina som helst. Ni ska få se närbilder en annan dag.



Och detta lyckades vi prestera fast maken fortfarande är sjuk. Med gemensamma krafter från oss alla tre fick vi till en Linas maträtt; kycklingfilé i krämig tomatsås med lök- och buljongkokt råris. Lilly åt som en tok. Gott betyg alltså.



 Efter att dammsugit upp allt ris som hamnade under matbordet såg jag ut ungefär såhär resten av kvällen. En stund på sängen när hela familjen läste bok, sen en stund i soffan med välling, pyjamas och barnprogram. Lilly somnade nästan med den där goa huvudkudden bakom nacken.

9 kommentarer:

  1. Härliga bilder på er! Hoppas ni mår bra. Snuva är numera normaltillståndet verkar det som för våra barn. ;)
    Så fina kläder hon fick av farmor. Snygg våroutfit. Maten såg väldigt god ut. Hoppas vi ses snart. Kram kram

    SvaraRadera
  2. men wow vilken sötnos! Jag har en liten prins på snart 1½ och jag måste säga att det är en väldigt mysig ålder! Vad kul att hon trivs på förskolan och så imponerande att hon inte bara äter upp leran!! Kanske skulle testa på min lilla goding oxå. Hoppas ni får en fin söndag! kram emelie

    SvaraRadera
  3. Det var ingen dålig lördag det inte. Den hade kunnat ta knäcken på vem som helst ;-). Fina bilder.

    SvaraRadera
  4. Vilken mysig dag ni haft! Amen, så himla söt Lilly är! Dom ögonen kommer få många pojkar på fall:-)) Leran, är det Playdou( eller hur det nu stavas)?
    Ha en fin söndag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad gullig du är :)
      Jag stod och valde mellan Playdoh (eller hur det nu stavas) och denna jag köpte från Kärnan. De verkade likvärdig men den jag köpte var billigare. Det är nog sak samma tror jag.
      Tack, ha en fin söndag du också!

      Radera
  5. Ni verkar haft en härlig helg, trots J´s influensa...Lilly är ju så söt och ser samtidigt ut som hon har världens bus på gång;-) Längtar efter er!
    KrAAAAAAm

    SvaraRadera