tisdag 24 januari 2012

Sista veckan med sovmorgnar

Morgonvälling. Det ser ut som det är väldigt tidigt men blixten luras. Klockan är efter halv nio.


Måndagar och tisdagar har den senaste tiden varit mina föräldralediga dagar. Maken har varit hemma onsdag, torsdag och fredag med Lilly. Men nu är det sista veckan för vår dotter. Nästa veckan börjar inskolningen och någon slags vardag ska väl ta vid gissar jag. Det ska bli spännande att låta henne börja på förskolan och jag känner mig så nöjd med den förskola vi valt och hör bara massor av gott om den. Jag hoppas att vår tjej också kommer trivas där.

Vet inte om Lilly har känningar av vad som är på gång eller om det bara blivit som så att vi passat på att ta sovmorgon två dagar i rad. Igår vaknade vi klockan 08:40 av att telefonen ringde, idag vaknade jag 08:20 av en liten tjej som ropade högt på mamma.

Morgonvällingen brukar intas i soffan. Och hon vet hur hon vill ha det. Filten ska alltid vara utbredd i hörnan och den senaste tiden tar hon även med sig sitt täcke från sängen och gosar ned sig. Idag var första dagen som dockan skulle följa med direkt på morgonen, självklart skulle även hon ha sitt täcke och kudde med sig.

4 kommentarer:

  1. Mys i soffan. Spännande med inskolning. Dixie har äntligen börja gilla dagis och gråter inte längre när jag lämnar. Wiii så glad man blir då! Hoppas det går bra! kram towe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste vara svårt att lämna sitt gråtande barn där, men det finns ju inga alternativ. De flesta lär väl sig gilla förskolan men det är klart att det måste vara en anpassningstid. Sköt att det går bra för Dixie nu! Kram Linda

      Radera
  2. Inskolning. Kan vara hur jobbigt som helst. Vad har den här förskolan för upplägg. Vara med första dagen och sedan gå iväg redan andra eller? Inskolningarna har gått super för oss. Med alla fyra barnen. Jag tror att det till stor del beror på att jag har lämnat på mini Sats när jag tränat. De har varit vana att bli lämnade en kort stund. Hoppas det kommer gå bra. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, jo jag har hört att det kan vara hur svårt som helt eller gå hur smidigt som helst. Bara att vänta och se. Men det brukar ju ordna sig för de flesta till slut. Imorgon ska maken och Lilly gå till förskolan på ett möte inför inskolningen, så än vet vi inte riktigt hur det kommer gå till mer än att de planerat in två veckor för det och att hon under den tiden ska hinna träffa alla fröknarna. Det där med Mini Sats är nog bra inför inskolningen, smart!
      Kram Linda

      Radera