måndag 14 november 2011

Bebismys och hallondröm

Idag har vi haft bebisbesök. En fyra veckor gammal liten tjej, hur söt som helst! Lilly var helt fascinerad över denna lilla docka :) Mamman bjöd jag på en hallonbakelsen. Så enkel att göra men ändå så god. Kanske vill ni prova en hallondröm?


1. Dela en rulle med smördeg i fyra delar och pensla kanterna med uppvispat ägg.




2. Portionera ut en fjärdedels hallonröra på varje del. Hallonröran gör du såhär: Tina 250 gr frysa hallon och häll bort spadet. Rör ned 2 tsk potatismjöl. Rör ned 2 tsk strösocker.




3. Strö en tsk vaniljsocker på varje platta.




4. Vik ihop varje bakelse till ett litet paket och pensla med uppvispat ägg.



5. Grädda i ugnen på 200 grader i 18-20 minuter. Servera med en klick vaniljkesella och...



6. Kanderade pistagenötter som du rostar i stekpannan med några matskedar socker. Rosta på svag värme och låt det ta sin tid.

3 kommentarer:

  1. Men så gott det ser ut. Livsfarligt för en gotteälskare som jag

    SvaraRadera
  2. Men hur gott såg inte det där ut?? Mmmm! Måste absolut testas :)

    Kikade på din sybeskrivning här ovan, vad duktig du är! Både på att sy och beskriva, vilken processdokumentation!

    Kram, Gabriella

    SvaraRadera
  3. oj, det där ser ju rent livsfarligt gott ut!!

    SvaraRadera