fredag 6 maj 2011

En festlig dag

Kvills container, kvillspåsen, innehållet i påsen och svärfars fontän vid grillen.
Vi bestämde i början på veckan att fredagen skulle vi tillsammans med svärföräldrarna göra lite extra festlig. Det har verkligen varit en dag utöver det vanliga, för det är inte alla dagar som man grillar närproducerad korv och hamburgare och äter schwartzwaldtårta.
Svärfar var sugen på schwartzwald och visst kan man väl äta tårta även om det inte är någon som fyller år?? Det gjorde vi. Och gott var det.
Svärföräldrarna hade också fått nys om en gård i närheten som säljer kött. Så innan tårtan skulle ätas åkte vi på utflykt och köpte lite gottigottgott att lägga på grillen. och innan grillen. Kvills gård heter stället och ligger utanför Habo och där finns allt från kött till charkvaror. Väldigt gott var allt vi fick smaka på. Vi köpte med oss wienergrill, kryddkorv, isterband, prinskorv, enrisrökt korv och köttfärs. På grillen bjöd svärföräldrarna sedan på wienergrill samt Kvills hamburgare. Så fantastiskt god korv!
Försäljningen på Kvills gård var i en slags container. En kylcontainer som var målad röd och vit som en stuga. På skylten utanför stod det "Kvills nötköttlåda". Låda, jovisst. Ett av deras koncept är att sälja just nötköttlådor med blandat nötkött.
Och till efterrätt blev det schwartswaldtårta.

5 kommentarer:

  1. Hej du!!!
    Åh smaskigt värre. Här blev det grillat! Sambos favorit.
    Oj, då e Mio o Lilly nästan lika stora juh. Men han är en bjässe min lille påg :). Han kommer nog bli en riktig tjockisbebis, som sin far var hehe.
    Ja, tänder kan ställa till mkt. Men att Lilly inte gått upp så mkt är inte så farligt som man tror. Hon rör sig ju nu o utforskar mkt (vem har tid att äta då :)). Dom äter när dom behöver tror jag, barn svälter inte sig själv.
    Så stor hon blivit o så söt hon är. Jag borde lagt till dig på min blogglista sedan långt tillbaka men bara glömt bort :(. E det okej med dig om jag gör det nu?
    Ha en fortsatt underbar helg!!!
    Tack för kommentarerna :).
    Kram/ Jennifer

    SvaraRadera
  2. Det klart man kan äta tårta fast ingen fyller år, jag kan hitta på massor med anledningar till att äta tårta; det är fint väder, blommorna blommar osv, osv!

    SvaraRadera
  3. Hej Linda! Hoppas allt är bra med er. Här börjar snart högtrycket med blommorna, men det ska bli kul.Ha det gott/ Monika Kram till söta Lilly.

    SvaraRadera
  4. Mums jag älskar den tårtan.. :-) Hoppas att du får en bra onsdag!

    SvaraRadera
  5. Mmmmm....tårta!
    Kram Malin

    SvaraRadera