söndag 23 januari 2011

Banankaka

Banankaka av övermogna bananer.
På morgonen fick jag syn på några övermogna bananer på fruktfatet. Eftersom vi redan har köpt nya vet jag att ingen av oss kommer äta upp de där brunprickiga. Gillar ni dom?!?! För att slippa slänga de bruna bananerna bakade jag istället en banankaka som blev riktigt smaskig. Och lätt som en plätt var det. Såhär blev resultatet.
Banankaka från Sju sorters kakor.
Under tiden jag bakade låg Lilly på köksgolvet, fortfarande iklädd pyjamas (en underbar sådan från Janus i merinoull), och lekte på sin lekmatta. Jag har sett att hon börjar förbereda kroppen för att krypa; hon övar på att lyfta rumpan och även på att lyfta magen. Hon börjar bli riktigt stark i bålen. Idag övade hon att dra upp knäna, det så ganska komiskt ut, särskilt eftersom hon sitter i någon slags grodställning och sitter ända mot ända med just en groda.
Två grodor på köksgolvet.

8 kommentarer:

  1. Banankakan såg väldigt smarrig ut!
    De brukar bli rätt dinkiga ibland. Ja, när andra gör den. Jag har aldrig provat. Övermogna bananer går bort hemma hos oss. Möjligen att ha i mjölk med cornflakes!

    Vilka gulliga grodor ni har hemma hos er;)
    Du, golvet är det linoleummatta ni har i köket?

    Kram från mig

    SvaraRadera
  2. Hej Helena!
    Ja det är linoleum-rutor som man "klickar" ihop. Golvet kommer från Forbo och heter Marmoleum Click. http://www.forbo-flooring.se/Konsumenter/Produkter/Linoleumgolv/Marmoleum-click/
    Vi har använt oss av färgerna Raven och Eternity. Funderar ni på ett linoleumgolv? Jag trivs fantastiskt bra med detta i köket!

    SvaraRadera
  3. Hihi.. vilken liten söt groda :-)

    Tack!
    Jag har UV-filter på alla mina objektiv :-) Tror du menar ett polarisationsfilter och det skulle nog kunna vara något att prova. Har googlat runt om det här med vitbalansen och det bästa verkar vara att fota i raw för då kan man ändra i efterhand :-)

    Ja visst är våra döttrar stora nu! Lillan masar ju och hon är otroligt kär i alla svarta kablar :-( Vi har petskyddat uttagen men vissa kablar blir vi inte av med.

    Hihi.. jag såg då de hade omslagstävling förra gången och om jag inte minns fler var det väl en mörkhårig liten söt tjej som vann?!
    Har du anmält Lilly? Hon skulle ju också pryda omslaget väldigt bra :-)

    Vad duktig du är som bakar!!

    Kram Sara

    SvaraRadera
  4. @Sara:
    Så hette det nog ja :)
    Jo det stämmer, minns att det var en söt liten tjej med mycket hår. Tänkte på din Nelia då :) Jag har inte anmält Lilly men tänkte nog göra det för skoj skull. Det är många som anmäler sina barn hör jag när jag träffar mammorna. Inte så konstigt, för alla har ju fått "den sötaste i hela världen" - så är det ju ;-)

    Tack :) Men banankakan är superenkel, det enda man behöver kunna är att röra ihop ingredienserna.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  5. Vad gott med banankaka, det var länge sedan jag bakade. Ha det gott

    SvaraRadera
  6. Smart att göra banankaka och gott!! Och så söt bild på Lilly, två grodor :-) Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Hej vännen!
    Trodde väl aldrig att du skulle äta banankaka...men smaken ändrar sig! Vilken härlig stil hon har, fina Lilly...kul att se att filten kommer till användning! Måste ses snart, längtar efter er!
    KRAMIS

    SvaraRadera
  8. @mammaxtre
    Det blev inte alls tokigt fast att jag egentligen inte är överförtjust i just bananer :) Ha det gott du med!

    @Malin
    Det känns ju så dumt att slänga frukt tycker jag. Så antingen får jag bli bättre på att äta upp den eller så får jag väl baka :)

    @Frida
    Haha tänka sig. Jag som nästan aldrig åt banan som liten har blivit stor och lärt sig :) Fast jag äter det inte för att det är gott, utan för att det mättar som mellanmål. Men kakan smakade mest kanel och ingefära egentligen.
    Kram kram

    SvaraRadera