söndag 19 september 2010

Tagliatelle med grönsaker och basilikacreme

Tagliatelle med grönsaker och basilikacréme. (Bild: Allt och/eller Inget)
Fräscha smaker i Linas matkasse.
  1. Finhacka blad från 1 kruka basilika. Blanda med 1 msk olja, 1 msk vatten, 100 gr philadelpiaost och pressad saft av 1/2 citron. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka 360 gram tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Dela 4 tomater i kvartar, 1 grön paprika i klyftor och en zucchini i grova skivor.
  4. Stek grönsakerna i lite olja i en stor stekpanna. Pressa över 2 vitlöksklyftor. När grönsakerna fått fin färg för dem åt sidan eller häll över på ett fat och stek 200 gram sparris (frusen). Vänd ner grönsakerna och låt allt bli varmt. Smaka av med 3/4 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.
  5. Servera pastan med grönsaker och basilikacremen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar