torsdag 1 juli 2010

Currydoftande folieknyte med hokifilé

En av alla de bra sakerna med att få Linas Matkasse hemlevererad är att man får prova rätter som man kanske annars inte hade tillagat. Det är väldigt sällan som vi tillagar fisk hemma hos oss, nu blir vi tvingade ;) I periodens matkasse fanns ett recept med hokiefilé, vilket jag aldrig tidigare tillagat. Jag var lite skeptisk innan, inte till fisken i sig utan mer till grönsakerna som skulle gräddas i foliepaketet tillsammans med fisken. Jag trodde att fänkålen skulle ta överhand men icke, det blev överraskande gott!
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och koka 900 gr potatis.
  3. Dela 250 gr körsbärstomater i halvor, skiva 1 fänkål tunt (skär ev. bort mittstocken), skär 200 gr morötter i tunna slantar. Dela 600 gr hokifilé i lagom portionsbitar. Fisken ska vara tinad.
  4. Riv fyra ark av aluminiumfolie. Fördela fisken och de skurna grönsakerna på foliearken till en liten hög. Skölj och fördela en burk majs på foliearken.
  5. Blanda 2 dl creme fraiche, 1/2 dl vatten, 1 tsk curry, 1/2 krm kajennpeppar och 1 tsk salt och 2 krm vitpeppar. Häll blandningen över fisken.
  6. Vik ihop foliearken till tätslutande paket. Lägg dem i en långpanna och ugnsbaka paketen i 15-20 minuter eller tills fisken är genomkokt.
  7. Öppna foliepaketen. Finhacka 1/2 kruka persilja och strö över fisken. Servera med kokt potatis.

2 kommentarer:

  1. Mm, det lät ju faktiskt riktigt gott!

    SvaraRadera
  2. Hej Dessi! Kul att du lämnade en kommentar så jag hittade din blogg också! Fisken är verkligen värd att prova. Lätt sommarmat :)

    SvaraRadera