onsdag 28 juli 2010

Kikärtsröra med soltorkade tomater

Kikärtsröra med soltorkade tomater. Foto: Allt och/eller Inget
När jag tittar på bilden så blir jag lite osäker på hur gott det egentligen ser ut... Men hur som helst smakar det inte alls tokigt! Röran är gjord på kikärtor och soltorkade tomater och är mycket god att avnjuta i en nygräddad baguette. I Linas Matkasse var denna röra komponerad med ugnsgrönsaker med halloumi.
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla 1 sötpotatis. Borsta 400 gr potatis och skär i tunna klyftor. Skär 300 gr morötter i sneda slantar och 1 zucchini i halvmånar.
  3. Lägg grönsaker och rotfrukter i en smord långpanna, ringla över olja, strö över lite salt och 1 tsk torkad rosmarin. Blanda så att olja och kryddor fördelar sig jämt. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  4. Ta fram en hög behållare att mixa i. Häll ner 1 pkt kikärtor, sköljda och avrunna. Tillsätt 2/3 burk soltorkade tomater, 3 msk olja, 1 tsk honung, 1/2 tsk spiskummin, 1 krm salt och 1 tsk vinäger. Pressa ner 1 vitlöksklyfta. Mixa alltihop till en slät kräm och lägg i en skål.
  5. Sätt in ett galler mitt i ugnen och värm 1 förpackning baguetter enligt förpackningens anvisning. Långpannan med grönsaker kan stå kvar tills de är klara.
  6. Tärna 200 gr halloumi och strö över grönsakerna i ugnen. Låt osten bli varm och få lite färg i virka 5 minuter.
  7. Servera grönsakerna, rotfrukterna och halloumin med romansallad och det varma brödet. Bred kikärtskrämen på brödet eller ät den tillsammans med grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar