torsdag 10 juni 2010

Manhattan från Baby Dan


Manhattan från Baby Dan (Bild: Babydan)


Det är många saker som ska införskaffas när det väntas tillökning, bland annat ett skötbord. Det finns en uppsjö att välja bland men ändå har det varit svårt att hitta något som vi tycker verkar praktiskt och samtidigt är snyggt. Förvaring, som man aldrig kan få för mycket av, var ett kriterium men dessutom ska det ju helst passa i stilen med övrig inredning i barnrummet. När en produkt inhandlas tycker jag dessutom att det är klokt att ställa kostnaden i relation till antal gånger produkten kommer användas eller hur länge man har för avsikt att använda produkten. Alltså kostnaden per användningstillfälle. Att köpa produkt A som kostar 500 kr och används 5 gånger är ju på ett sätt "dyrare" än att inhandla produkt B som kostar dubbelt så mycket men istället används 50 gånger. Kostnaden för produkt A blir 100 kr/gång och kostnaden för produkt B blir 20 kr/gång. Kanske borde man tänka såhär lite oftare eftersom det ju heller inte är en nackdel för miljön att vi använder våra prylar längre, eller fler gånger, istället för att konsumera flera saker. Eller så är det bara ett sätt att intala sig själv att det är motiverat att köpa produkten med den högre kostnaden ;) Hur som helst har vi nu hittat det "optimala" skötbordet Manhattan från Baby Dan, ett skötbord som egentligen är en kombinerad byrå OCH skötbord i ett. Byrån kompletteras med en skötbordssarg och efter skötbordstiden tas sargen bort och vips så han man en byrå som kan leva i många år! Nu saknas bara ett färdigrenoverat bebisrum att placera skötbordet i, men det är ju tolv dagar kvar till beräknad ankomst :)

2 kommentarer:

  1. Karin Sandell2010-06-11 20:51

    Vad du ska tänka på Lina är att du har tillgång till vatten, om du nu inte vill tvätta rumpa med tvättlappar innehållande diverse suspekta ingredienser. Eller du kanske inte ska ha skötbord i badrummet? Hm vilka råd ska jag ge nu då?? Kanske inte ska ge några, men vatten är bra att ha. Köper du ett dyrt skötbord kan du ju alltid sälja det på Blocket senare:) Tänk på att nyblivna föräldrar är ett gott byte bland de som säljer barnprodukter. Det är inte prylarna som gör en en god förälder...


    Karin

    SvaraRadera
  2. Tack Karin, alla tips tas tacksam emot! Har tänkt att ha skötbord både i bebisrummet och badrummet, just för att också ha nära till vatten. Visst är det som du säger, nyblivna föräldrar är ett gott byte, det finns ju så mycket fint... Man kan också intala sig själv att om man säljer av lite gammalt så kan man köpa nytt med gott samvete ;)

    SvaraRadera